Как да се справим с раздразнената кожа през 2024 г.?

Как да се справим с раздразнената кожа през 2024 г.?

Чудили ли сте се някога откъде идват червените петна по кожата? Кожните раздразнения могат да бъдат объркващи, сърбящи или дори болезнени и депресиращи. Всичко, за което мислим в такъв момент, е как да се отървем от този проблем. 

В тази статия ще ви разкажем как да се справите с кожните раздразнения по напълно естествен начин през 2024 г. Ще разгледаме един от многото видове кожни раздразнения - псориазис и ще обърнем вниманието ви върху рисковите фактори, които могат да причинят раздразнения от всякакво естество. 

Нека да проучим какво представлява псориазисът, какви са възможните причини, как да се храним и как да облекчим проблема си по най-естествения начин. Прочетете повече за уникалната InaEssentials грижа специално създадена да бъде подходяща едновременно за Псориазис и Раздразнена кожа. Ние сме с вас!

Ина семейство

Какво е Псориазис

Псориазисът е кожно заболяване, което се характеризира със зачервени, сърбящи участъци от кожата, покрити със сребристи люспи. Тези сребристи люспи се образуват в резултат на засилено клетъчно делене, което най-често е причинено от нарушения в имунната система. 

Тези раздразнени участъци от кожата ви могат да бъде болезнени, да пречат на съня и дори да затрудняват концентрацията. 

Заболяването има тенденция да преминава през определени цикли - обострение за няколко седмици или месеци, и след това отшумява до следващия рецидив. 

Разбирането на естеството на определено кожно раздразнение и разграничаването му от други сходни кожни заболявания, създава предпоставка за значително подобряване на качеството на живот.

Видове и локализация по тялото

Различните видове псориазис са Плочков псориазис, Точков псориазис, Инвертен псориазис, Пустулозен псориазис, Еритродермичен псориазис, Псориазис на ноктите, Псориазис на скалпа и Псориатичен артрит.

Псориазисът може да се прояви на най-различни места по тялото - от скалпа до лактите и дори ногтите. 

И като говорим за локации, съществува дори Световен ден на псориазиса с конференция по темата, организирана от IFPA.

"Кожните раздразнения могат да бъдат объркващи, сърбящи или дори болезнени и депресиращи."

Причини и рискови фактори

Причините за псориазиса обикновено носят комплексен характер и не са напълно известни, но въпреки това съществуват доказателства за генетично предразположение. 

Докато наследствеността не се поддава на контрол, съществуват фактори причиняващи кожни раздразнения и обострящи заболяването, които напълно бихме могли да редуцираме. Ето и няколко от тях:

  • Тютюн 
  • Алкохол 
  • Затлъстяване 
  • Инфекции 
  • Лекарства (например лекарства за лечение на сърдечни заболявания или психични разстройства)
  • Стрес 
  • Времето. Кожният псориазис и псориатичният артрит обикновено се влошават през зимата и се подобряват през лятото. Това се дължи основно на сухотата на въздуха и слабата слънчева светлина  
  • Кожни лезии. Драскотини, рани, пиърсинг и дори слънчеви изгаряния могат да предизвикат появата на лезии по кожата - феномен на Кьобнер

Звучи страшно, но помнете, че нито един от тези фактори сам по себе си не би могъл да предизвика псориазис. Причината винаги е комплексна. 

Естествени средства и домашно облекчаване на симптоми

Въпреки многобройните медицински препарати, повечето хора търсят естествени съставки и средства, които да им помагат ежедневно в битката срещу раздразнена кожа. Всеки човек е индивидуален и съществуват безброй рецепти за домашно третиране на проблема, които носят облегчение. 

Ние направихме същото - създадохме още една рецепта и превърнахме успеха на нашите клиенти с продуктите ни в Псориазис RoutINA™

Грижа в 2 лесни стъпки с над 90% удовлетвореност от клиентите ни още през първите 45 дена от използване

Грижа за кожата InaEssentials за облекчаване на Псориазис

Съчетахме 3 от нашите натурални продукти в лесна грижа в 2 стъпки, която получи над 90% удовлетвореност от нашите клиенти още в първите 45 дена на използване. Симбиоза от активните съставки успокоява, спира обострянето и подобрява цялостното здраве на кожата.

Нека ги разгледаме от близо:

Всеки един от тези продукти има невероятни натурални съставки и е любим на хиляди хора с чувствителна кожа във вече 25 държави.

Коя храна да ядем и коя да избягваме

Ти си това, което ядеш! Няма нещо по-вярно от това изказване. 

Както знаете, много от храните, които употребяваме могат да причинят раздразнения и възпаления по кожата. 

Основните категории храни, които водят до кожни раздразнения са:

  • Храни, съдържащи наситени мазнини и трансмазнини
  • Храни, съдържащи рафинирани въглехидрати
  • Храни с високо съдържание на захар 
  • Храни, съдържащи глутен
  • Млечни продукти
  • Алкохол

Препоръчителни храни при псориазис и кожни раздразнения:

  • Плодове и зеленчуци
  • Бобови храни
  • Риба
  • Растителни протеини
  • Ядки и семена
  • Зехтин
  • Пълнозърнести храни
  • Нискомаслени млечни продукти в малки количества

Не съществува универсална формула за хранене, защото всички сме индивидуални и една храна може да действа по различен начин на всеки човек. Въпреки това, балансираната диета, редовните физически упражнения и редуцирането на стреса са основополагащи за здравето на целия ви организъм.

InaEssentials вярва в природата и силата на билките. Носи ни радост да помагаме на хиляди по целия свят ежедневно да се справят с чувствителната кожа и псориазиса. Вашата положителна обратна връзка е нашето вдъхновение, което ни стимулира да вървим напред и да споделяме органичния начин на живот с възможно най-много хора.

Нашият уебсайт: https://inaessentials.com/ 

👇 Намерете правилното решение за вашата кожа с едно кликване на червения бутон! 👇
InaEssentials-Website

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Псориазис - е хронично състояние без окончателно излекуване. Въпреки това, можете да видите значително намаляване на симптомите чрез последователно третиране.

Продуктът е клинично тестван и имаме повече от 100 000 доволни клиенти в Европа. Ти можеш да си следващият! Продуктът е подходящ за всеки пол, всяка възраст, всеки тип кожа.

Разбира се! Нашата специализирана грижа ще подобри външния вид на вашата кожа, независимо от конкретното състояние, което може да имате.

Струва само ~1,50 лв. на ден. Отнема само 3 минути сутрин и 3 минути вечер. Което ви прави общо 6 минути на ден далеч от вашата здрава кожа.

За всички наши решения RoutINA™ имаме семейна гаранция - ако я използвате в продължение на 90 дни и не видите резултат - получавате пълно възстановяване на сумата!

Тази RoutINA™ в две стъпки работи в синхрон с естествените възстановителни механизми на тялото ви. Тя осигурява защита през деня и възстановяване през нощта, като предлага цялостен подход за справяне и успокояване на акне и черни точки.

Акне RoutINA™ - дълготрайно решение при Акне и Черни точки

Цел отвъд печалбата: Kак нашият бранд оказва въздействие

В InaEssentials вярваме в отблагодаряването на общностите, които са ни подкрепяли. Ето защо се гордеем, че предлагаме възможности за работа на членове от малцинствените групи, като помагаме за поддържането на тяхната прехрана и им осигуряваме по-светло бъдеще. Избирайки нашите органични продукти, вие не само подобрявате собственото си здраве и красота, но и оказвате положително въздействие върху живота на другите. Присъединете се към нас и направете промяна още днес.